Een kleine introductie

 

Mijn naam is Lisette en ik ben woonachtig in Duiven. Van kind af aan was ik altijd wel creatief bezig maar toch heeft het even geduurd voordat ik wist dat ik goudsmid wilde worden. Pas na de HAVO en de Vrije Hogeschool kwam ik de Vakschool in Schoonhoven tegen en toen wist ik het. 

 

Ik heb de versnelde opleiding gedaan met een extra jaar Design eraan vast. In dat extra jaar hadden we een echte mini-onderneming waar we een product moesten ontwikkelen, produceren en verkopen. Erg leuk en heel leerzaam. 

 

Na de jaren op school volgde een heel jaar stage en daar kom je echt met alle aspecten van het goudsmeden in aanraking. De reparaties, het ontwerpen en prijsopgaves maken, het maken van nieuw werk. 

 

Na mijn afstuderen aan de Vakschool in 2001 mocht ik komen werken bij mijn stageplek en daar heb ik heel veel kunnen leren. Langzaamaan ben ik toen ook mijn eigen atelier gestart. Eerst op een kamer boven in huis en erna in een nieuw huis is de garage verbouwd tot atelier.

 

Ik vind het belangrijk dat klanten zich bij mij op hun gemak voelen als ze een opdracht bij mij willen plaatsen. Vooral als het gaat om vermaken van trouwringen of oud goud. Ik neem de tijd om naar de ideeën te luisteren of om samen op ideeën te komen. 

 

Het blijft altijd heel bijzonder om een sieraad af te geven waar je zo lang aan gewerkt hebt en dat het boven de verwachting van de klant is geworden. Het is een super mooi vak en ik kijk er naar uit om voor u aan de slag te mogen gaan.